Jucării sexuale

Cel mai bun contraceptiv pentru femei – Cum îl alegi?

contraceptiv-femei

Cand vorbim de dierite tipuri de contraceptie, exista multe informatii de care as stii cont. Cele mai bune metode contraceptive pentrtu femei depind de corpul si nevoile unei femei.

Din fericire, exista foarte multe optiuni de contraceptive de la prezervative lubrifiate pana la contraceptivi hormonali.

Asadar, fie ca esti in cautarea a mai multe informatii despre tipurile de contraceptive pentru femei sau vrei sa decizi daca confortul si usurinta de utilizare a prezervativelor este mai buna decat alte variante concepute pentru a fi folosite pe termen lung, in continuare iti vom spune tot ce trebuie sa stii despre contraceptivele pentru femei. Acest ghid iti va raspunde, speram, la toate intrebarile. Haideti sa incepem.

Cum functioneaza contraceptivele pentru femei?

Contraceptivele pentru emi functionaza in mai diferite feluri, in functie de tipul acestuia.

Contraceptivele cu hormoni

Contraceptivele cu hormoni cum ar fi anticonteptionalele sau inelul vaginali contin hormoni care ajuta la prevenirea sarcinii. De obicei acestia fac acest lucru prin oprirea ovulatiei, dar exista si alte metode prni care poti preveni sarcina. De exemplu, unele pastile pot face sperma sa ajunga mai greu la orgasm pentru a fertiliza ovulul prin ingrosarea mucusului din uter.

Contraceptivele non-hormonale functioneaza diferit de cele ce contin hormoni, dar tot au evet pentru a preeni sarcina. De exemplu, un contraceptiv pentru femei foarte eficient sunt prezervativele pentru femei. Acestea actoneaza ca o bariera. Este purtat in interior si blocheaza sperma: nu o lasa sa ajunga la ovul.

Tipuri de contraceptive pentru femei

Cand vorbim despre tipuri si forme de contraceptive pentru femei, exista multe optiuni din care poti alege, ceea ce inseamna ca poti gasi o solutie care sa ti se potriveasca nevoilor tale.

Diferite tipuri de contraceptive functioneaza in diferite moduri si la diferite nivele de eficienta. De la contraceptivele permanente pana la cele non-hormonale, iata care sunt cele mai comune dintre acestea:

  • Prezervativele de barbati (98% eficienta daca sunt folosiste corect)
  • Prezervativele de femei (95% eficienta daca sunt folosite corect)
  • Strerilizarea (pana la 99% eficienta)
  • Inelele vaginale sau anticonceptionalele (pana la 99% eficient adaca sunt folosite corect)

Prezervativele

Una din cele mai eficinete metode de contraceptie este prezervativul – si nu doar barbatii il pot purta! Exista femei care pot de asemenea sa foloseasca un prezervativ.

Pentru cei care sun in cautarea unei metode non-hormonale pentru protejare impotriva conceptiei si dar si impotriva bolilor cu transmitere sexuale, prezervativele ar putae fi o solutie simpla si rapida.

Cu toate ca acest articol este in general despre contraceptive de feme, merita sa precizam faptul ca exista unele prezervative de brbati care au fost concepute tinand cont si de anatomia femeilor. Acestea pot fi cele mai eficiente fiind ideale pentru cei ce doresc o optiune non-hormonala.

Metode permanente de contraceptie pentru femei

Sunt multe femei care sunt in cautarea unei metode permanente de contraceptie pentru femei.

Sterilizarea este o forma permanenta de cntraceptie care previne ovului sa maerga prin trompa uterina, prevenind intalnirea spermei si a ovulului.

Trompa uterina poate fi blocata printr-o interventie chiurcicala ce poate fi facuta in diferite metode, cum ar fi:

  • Prin aplicarea unei clame
  • Prin aplicarea unui inel
  • Prin legarea, taierea sau indepartarea unei bucati mici de tub.

Daca din diferite metode blocarea trompelor uternie nu functioneaza, trompa poate fi complet indepartata.

Avand in vedere ca sterilizarea este o procedora dificila de inversat, acest tip de contraceptie permanenta ar trebui luata in considerare doar de cei care deja au copii sau care sunt siguri ca nu isi doresc copii.

Metote temorare de contraceptie pentur femei

Metodele temporare de contraceptie la femei sunt o optiune foarte populara, deoarece exista ai mult eoptiuni diferite care ti se potrivi. Un exemplu ar fi inelul vaginal. Inelul vaginal este plasat in interiorul vaginului si elibereaza estrogen isi procesteron in sange cea ce previne eliberarea ovulului. Acest tip de contraceptie este introduc in vagin pentru 21 de zile, dupa care este scos pentru o pauza de 7 zile.

cele-mai-bune-contraceptive-pentru-femeiAlte metode de contraceptie temporara includ pastilele.

Exista o varietate de pastile care pot fi combinate. Una dintre acestea ar putea fi inelul vaginal.

Alte metode de contraceptie temporara include pastila. Exista diferite varietati ale pastilei, una dintre acestea fiind pilula combinata. Precum inelul vaginal, este o metoda pe care o folosesti pentru 21 dele, dupa care faci o pauza. DAca optezi pentru asemenea metode, aminteste-ti sa iei pastile in fiecare zi.

Aecste tipuri de contraceptive contin hormoni ce ar putea cauza efecte secundare, asadar asigura-te ca vorbesst cu medicul tau inainte s de al e consuma.

Cu toate acestea,  cu toate ca aceste metode previn sarcina, nu te protejeaza de bolile cu transmitere sexuaal, ceea ce inseamna caa r putae fi nevoie de un prezervativ in timpul sexului, daca partenerul nu este o persoana cu care ai o relatie pe termen lung si nu stii exact istoricul sau medical.

Alte metode de contraceptive femninina

Exista si alte metode de a te proteja, fara hormoni. Una dintre acestea este sa tii cont de fertilitatea ta. Vorbeste cu medicul tau de familie si descarca o aplicatie care monitorizeaza fertilitatea ta. Exista 3 semnale pe care trebuie sa le monitorizezi pentru a sti cand esti fertila:

  • lungimea ciclului menstrual
  • citirea temperaturii corpuli
  • schimbari in secretiile colului uterin

Prin monitorizarea acestora, poti sa iti faci o idee despre cand esti fertila. Totusi, aceste metode nu sunt nici pe departe la fel de eficiente si nu te pot proteja de boli cu  transmitere sexuala, ceea ce iseamna ca tot ar fi indicat sa porti prezervative.

Concluzie

Exista nenumarate metode de contraceptive pentru femei si barbati, majoritatea avand o rata de eficienta uriasa.

Tine cont de faptul ca fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale. In timp ce utilizarea unor contraceptive hormonale pentru femei pot avea o rata de eficienta mare si nu trebuie folosite la fiecare act sexual ci la o perioada fixa, acestea nu protejeaza si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Prezervativele, pe de alta parte sunt o metoda de contraceptive ce reduce si sansele de transmitere a bolilor cu transmitere sexuala. Totusi, cele pentru femei nu sunt la fel de eficiente pentru a preveni bolile venerice.

Tine cont de sfaturile noastre si alege metoda de contraceptie pentru femei care ti se potriveste cel mai bine. Succes!

Jordi.ro este un sex shop cu livrare la easy box. De la noi poți să îți cumperi foarte discret un vibrator, dildo, suplimente și alte accesorii pentru o viață intimă spectaculoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *